Kalkoenschnitzel gerold in kaas en ontbijtspek
Gevogelte Hoofdgerechten Kaas Vlees

Kalkoenschnitzel gerold in kaas en ontbijtspek

Kalkoenschnitzel gerold in kaas en ontbijtspek
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
25 min
 
Aantal: 4
Calorieen: 74 kcal
Ingrediënten
  • 4 st kalkoenschnitzels
  • 8 st plakjes cheddar kaas
  • 8 st plakjes ontbijtspek
  • 3 el crème fraîche
  • 5 cl droge witte wijn
  • 10 cl kippenbouillon
  • 20 gr boter
  • zout
  • peper uit de molen
  • paprikapoeder
  • 1 el gedroogde dragon
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Plet de schnizels tussen 2 velletjes huishoudfolie met behulp van een deegrol of zware koekenpan. Doe op elke schnitzel wat zout, peper. Strooi er wat paprikapoeder op en beleg met 2 plakjes cheddar. Rol de schnitzels op.

  3. Leg 2 plakjes spek naast elkaar. Leg er een schnizelrolletje op en rol de spek om het rolletje. Herhaal dit voor alle schnitzels. Zet het spek vast met een cocktailprikker. Verhit een koekenpan op middenhoog vuur met een klont boter.
    Bak de rolletje aan alle kanten aan tot ze mooi gekleurd zijn.
    Leg de rolletjes in een passende ovenschaal.

  4. Deglaseer de pan met de witte wijn. Schraap met een houten lepel de aanbaksels los. Voeg de kippenbouillon en de gedroogde dragon toe. Voeg dan 3 eetlepels crème draîche, zout, peper en paprikapoeder toe. Roer het geheel door elkaar. Schenk de saus over de rolletjes en laat nog 7 à 8 minuten garen in de oven.

  5. Verdeel de rolletjes over de borden en geef er een pasta bij.

Loading

Facebook Comments