- 600 gr varkenshaas
- 12 st plakjes gerookt spek
- 20 cl kookroom
- 400 gr tomatenblokjes
- 2 el tomatenpuree
- 3 tenen knoflook
- 1 takje rozemarijn
- 1 takje tijm
- 1 blaadje laurier
- 1 kl gedroogde oregano
- 1 kl gedroogde basilicum
- 1 kl paprikapoeder
- 1 st mespuntje cayennepeper
- 60 gr pecorino fijn geraspt
- 60 gr paneermeel
-
Breng in een steelpan op midden hoog vuur de kookroom tegen de kook aan. Voeg de tomatenpuree, de tomatenblokjes, de geplette knofllok, rozemarijn, tijm, paprikapoeder, cayennepeper, oregano, laurier, oregano en basilicum toe. Zet het vuur lager en laat tot de helft inkoken.
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Snijd de varkenshaas in stukjes van 5 cm. Omwikkel elkstukje varkenshaas met 2 plakken gerookt spek. Leg de stukjes varkenshaas in een licht ge-oliede ovenschaal. Giet er de ingekookte saus over.
-
Meng in een kom de paneermeel met de pecorino. Verdeel het mengsel over de ovenschaal. Zet de schaal in de oven en laat 20 à 25 minuten garen. Controleer regelmatig of het gerecht niet verbrand. Verlaag eventueel de temperatuur van de oven en verleng dan de baktijd.
-
Verdeel over de borden en geef er een pasta bij.