Gamba’s met kerriemayonaise en couscous van bloemkool
Kooktijd
40 min
Totale tijd
40 min
Aantal: 4 personen
Calorieen: 22 kcal
Ingrediënten
- 12 st gamba’s gepeld
- 1/2 st bloemkool
- 0,5 dl olie
- Fleur de sel
- 1 st sap en rasp van citroen
- 1 bakje pompoenpitten geroosterd
- 1 st rode peper
- 1/2 bosje koriander
- 1/2 bosje munt
- Peper en zout
Marinade voor de gamba’s
- 0,5 dl olijfolie
- 0,5 dl ketjap
- 1 st gedroogd chilipepertje verkruimeld
- 3 el rietsuikerstroop
- 4 el rijstazijn
- 1 à 2 teentjes knoflook
Kerriemayonaise
- 3 el mayonaise
- 2 el creme fraiche
- 1 tl kerriepoeder
- 1/2 st limoen, rasp en sap
Instructies
-
Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd in ringetjes. Snipper de ui en pers de knoflook. Haal de roosjes van de bloemkool los en maak fijn in de keukenmachine. Meng er citroensap, rasp, olijfolie en pompoenpitten doorheen en breng op smaak met fleur de sel en peper. Bak de gesnipperde ui met het rode pepertje en verwarm de bloemkoolcouscous even mee. Meng de ingrediënten voor de marinade en verwarm deze op laag vuur.
-
Verwijder het darmkanaal van de gamba’s. Bak de gamba’s kort rondom roze. Haal de marinade van het vuur en leg de garnalen erin. Meng de ingrediënten voor de mayonaise.
-
Maak een timbaaltje van de couscous, leg er 3 garnalen op, druppel er wat van de kerriemayonaise omheen en garneer met koriander en/of munt.
Facebook Comments