Kaas Voorgerechten

Tomaat gevuld met geitenkaas

Gevulde tomaat met geitenkaas
Ingrediënten
  • 4 st vleestomaten
  • 300 gr. zachte geitenkaas
  • 4 st plakjes bacon of ontbijtspek
  • 1 st teentje knoflook
  • 2 st sjalotjes
  • bieslook
  • 4 el olijfolie
  • zout en peper
Instructies
  1. Snijd de kapjes van de tomaten en hol ze uit met behulp van een mesje en een theelepel.

  2. Zout de binnenkant van de tomaten en zet ze op zijn kop op keukenpapier.

  3. Hak de sjalotten en knoflook fijn en fruit deze in een koekenpan met 1 eetlepel olie. Voeg de in blokjes gesneden tomatenpulp toe.

  4. Snijd de bacon in kleine stukjes en prak de geitenkaas fijn. Snij de bieslook fijn en meng deze met de geitenkaas en de bacon. Meng met de sjalotjes, knoflook en de tomatenpulp. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Vul de tomaten met het mengsel. Zet ze in een ovenschaal.  Besprenkel met olijfolie en zet ze in een voorverwarmde oven van 200 gr. gedurende 20 minuten. Zet na 10 minuten de kapjes van de tomaten erop.

  6. Serveer heet.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.