Hoofdgerechten

Longhaas met een taartje van paellagroenten

Longhaas met een taartje van paellagroenten
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 1 st ui
  • 1/2 st groene paprika
  • 1/2 st rode paprika
  • 75 gr cherrytomaten
  • 75 gr sperziebonen
  • 75 gr groene asperges (ca 3 stuks)
  • 1 st kippenbouillontablet
  • 1 envelopje saffraan
  • 70 gr boter
  • 225 gr risottorijst
  • 75 gr panklare spinazie
  • 3 st eieren (M)
  • 100 gr kaas (Manchego of Parmezaan)
  • 1/2 dl crème fraîche
  • zout en peper
Vlees
  • 4 st longhaas van 150 gram
Keukengerei
  • 1 springvorm van 20 cm
Instructies
  1. Ui pellen en fijnsnipperen. Paprika’s wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. Cherrytomaatjes wassen. Sperziebonen en asperges wassen, schoonmaken en in stukjes van 5 cm snijden. In steelpan met ca. 5 dl kokend water kippenbouillonblokje en saffraan oplossen. In pan 50 g boter verhitten en hierin ui ca. 2 minuten fruiten, rijst toevoegen en ca. 2 minuten meebakken tot rijstkorrels doorzichtig zijn. Sperziebonen, asperges, paprika en warme bouillon aan rijst toevoegen en deze in ca. 20 minuten gaarkoken tot alle vloeistof is opgenomen. Spinazie en tomaat voorzichtig door warme rijst scheppen en rijst ca. 15 minuten laten afkoelen.
  2. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Bakvorm invetten met boter. Kaas raspen. In kom eieren, 50 g Manchego en crème fraîche loskloppen en door rijstmengsel scheppen. Rijstmengsel in vorm scheppen en gladstrijken. Rest van Manchego en boter in klontjes over taartje verdelen. Taartje van groentepaella ca. 25 minuten in oven bakken.

  3. Bak de longhaas als een biefstuk. Laat na het bakken de longhaas minimaal 10 minuten rusten.

  4. Maak de borden op.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.