- 450 gr varkensschouder
- 35 ml rode wijn
- 10 ml rode wijnazijn
- 1 tl zeezout
- 1½ teen knoflook
- 1 el gedroogde peterselie
- 1 tl zwarte peper
- ½ tl cayennepeper
- 1 el venkelzaad
- ¼ tl chilivlokken
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl uienpoeder
- varkensdarm 30/32
-
Zet alle ingrediënten klaar. Leg de varkensdarm minimaal een half uur in koud water om te ontzouten. Laat het vlees zolang mogelijk in de koelkast staan. Leg ook de onderdelen van de gehaktmolen waarmee het vlees in aanraking komt in de koelkast.
-
Snijd de varkensschouder in stukken die in de gehaktmolen passen. Draai van de stukken gehakt door de 8 mm plaat.
-
Meng alle overige ingrediënten door het gehakt. Een minuut of 5 goed door elkaar mengen.
-
Schuif de darm over de vulpijp van de worstvuller. Vul de worstvuller met het gehaktmengsel. Vul de darm met het gehaktmengsel.
-
Vorm er worstjes van. Dit recept is goed voor 4 worstjes. Leg de worstjes 24 uur in koeling op een rekje.
-
Gaar de worstjes gedurende 15 minuten in water tegen de kook. Laat ze afkoelen. Je kunt ze daarna afbakken in de koekenpan of bbq.
-
NB. Houd je niet van erg pittig laat dan de chilivlokken weg of verminder de hoeveelheid.