Hoofdgerechten Kaas Lunchgerechten Ovengerecht Vis Zuivel

Gevuld stokbrood met gerookte zalm en brie

Gevuld stokbrood met gerookte zalm en brie
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
22 min
Totale tijd
32 min
 
Keuken: Frans
Aantal: 1 stuks
Ingrediënten
  • 1 st stokbrood (afbak)
  • 80 gr gerookte zalm
  • 90 gr brie
  • 1 st ei
  • 3 el crème fraîche
  • 1 el gesneden bieslook
  • zout, peper
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de zalm in stukjes. Verwarm de oven voor op 180° boven en onder warmte.

  2. Meng in een kom het ei met de crème fraîche. Klop dit met een garde tot een glad mengsel.

  3. Meng de zalm door het ei mengsel. Voeg wat zout en peper toe. Meng door elkaar.

  4. Snijd met een broodmes een v uit de lengte van het stokbrood. Vul het stokbrood met het zalm mengsel. Zet in de oven en laat dit 15 minuten bakken. Snijd de brie in plakjes.

  5. Haal het stokbrood uit de oven. Verhoog de oventemperatuur naar 210°.

    Leg de plakjes brie op het stokbrood. Zet weer in de oven en laat een minuut of 6 à 8 bakken zodat de brie wat kan smelten. Haal uit de oven en snijd in 2en of in plakjes als borrelgerecht.

Loading

Facebook Comments