Gevogelte Groenten Hoofdgerechten Pasta Saus

Pad Thai met kip

Pad Thai met kip
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
35 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
Voor de saus:
  • 3 el bruine suiker
  • 3 el tamarinde puree of concentraat
  • 1 el sojasaus
  • el vissaus
  • el oestersaus
  • ¼ tl chilivlokken
Voor de noedels:
  • 50 gr gedroogde rijstnoedels
  • 2 el arachideolie
  • 200 gr kippendijfilet
  • ½ st ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 st eieren
  • 100 gr taugé
  • 75 gr winterwortel
  • 3 st lente ui
  • 30 gr pinda's
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de wortel in julienne. Snijd de kip in blokjes. Snijd de lente ui in smalle ringetjes.

  2. Meng in een kom alle ingrediënten voor de saus.

  3. Kook de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking.

  4. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en bak de kipblokjes gedurende een minuut of 4 aan alle kanten aan.

  5. Voeg de ui toe en bak deze 3 minuten mee. Roer regelmatig om. Voeg de knoflook toe en bak deze een minuutje mee.

  6. Breek de eieren in een kommetje en klop deze wat los met een vork. Schuif de inhoud van de pan aan de kant. Giet in het open gedeelte het ei en bak tot roerei. Meng het daarna met de rest van de inhoud.

  7. Voeg de noedels, de wortel en de taugé toe en bak deze een minuut of 5 mee.

  8. Rooster intussen in een ander koekenpannetje de pinda's. Snijd ze vervolgens fijn op een snijplank.

  9. Voeg de helft van de pinda's en de lente ui toe aan de pan en roerbak het geheel nog een minuut of 2. Verdeel over de borden en garneer met de rest van de pinda's. Indien je van koriander houd kun je deze ook nog gebruiken als garnering.

Loading

Facebook Comments