Groenten Hoofdgerechten Rijst Vlees

Spaans Rijstpannetje

Spaans Rijstpannetje
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
25 min
 
Keuken: Spaans
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr rundergehakt
  • ½ st ui
  • ½ st paprika diverse kleuren
  • 200 gr tomatenblokjes uit blik
  • 200 ml passata
  • ½ tl komijnpoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • zout
  • 100 gr rijst
  • 1 st lente ui
  • 1 el olijfolie
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de lente ui in ringetjes.

  2. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking in gezouten water.

  3. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, paprika en het gehakt toe. Bak het gehakt rul.

  4. Voeg de tomatenblokjes, passata en de specerijen toe.

  5. Roer alles goed door elkaar. Proef en voeg zonodig wat zout toe.

  6. Voeg de gekookte rijst toe en meng het geheel door elkaar.

    Verdeel over de borden en garneer met de lente ui.

Loading

Facebook Comments