Lamskoteletten in een Knoflook Kruidenkorst. Deze koteletten met zijn bruine korst van knoflook en kruiden en de saus zijn heerlijk!
- 4 st lamskoteletten
- 2 tenen knoflook fijn geperst
- 3 el olijfolie
- 1 el verse peterselie fijn gesneden
- 1 tl Tabasco
- ¼ tl gedroogde tijm
- zout, peper
- 60 ml kippenbouillon
- 1 el boter
-
Meng in een schaaltje de knoflook, 2 el olie, peterselie, Tabasco, tijm, beetje zout en peper.
-
Leg de koteletten in een ovenschaal en bestrijk met de marinade. Keer ze om en bestrijk ook de andere zijde. Bestrijk vooral het vlees en niet zo zeer het bot. Dek af met huishoudfolie en marineer minimaal 1 uur in de koelkast. Liefst doe je dit een dag van te voren.
-
Haal de schaal een half uur voordat je za gaat bakken uit de koelkast.
Verhit 1 el. olijfolie in een ruime koekenpan. Zodra de olie flink heet is doe dan de koteletten in de koekenpan en bak 2 à 3 minuten per kant afhankelijk van de dikte en de gewenste gaarheid (zie onder het recept). Haal uit de pan en leg op een bord en dek af met aluminiumfolie. Hou er rekening mee dat tijdens het rusten de kerntemperatuur nog wat oploopt.
-
Doe nu de bouillon in pan. Laat de aanbaksels en restanten van de marinade in de pan. Breng zachtjes aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de boter toe. Roer zachtjes tot de boter gesmolten is.
Verdeel de koteletten over de borden en schenk de saus erover.
Lamskoteletten Kook Temperatuur:
Haal bij een kerntemperatuur van 52 gr. voor rood om 55 gr. te bereiken.
Haal bij een kerntemperatuur van 55 gr. voor medium om 60 gr. te bereiken.
Haal bij een kerntemperatuur van 60 gr. voor doorbakken om 65 gr. te bereiken.