groenten Hoofdgerechten pasta Vlees

Fusilli à la Bolognaise gegratineerd

Fusilli à la Bolognaise gegratineerd
Bereidingstijd
30 min
Kooktijd
1 uur 30 min
Totale tijd
2 uur
 
Keuken: Italiaans
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 250 gr half om half gehakt
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr.)
  • 1 st ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gr bospeen
  • 1 stengel bleekselderij
  • 8 cl rode wijn
  • 15 cl runderbouillon
  • ½ kl oregano gedroogd
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 takjes basilicum
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl suiker
  • 1 bol mozzarella
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 175 gr fusilli
  • zeezout, peper
  • 2 el olijfolie
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de bospeen en de bleekselderij. Snijd de bospeen in plakjes en de bleekselderij in halve maantjes.

  2. Zet een braadpan op middelhoog vuur met de olijfolie. Bak het gehakt rul met wat zout en peper. Voeg dan de ui, cayennepeper, ui, wortel, bleekselderij, oregano en op het laatst de knoflook. voeg de wijn en de suiker toe. Roer goed door elkaar. bak net zo lang totdat de wijn verdampt is.

  3. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee om te ontzuren. Voeg dan de blij tomaten toe.

  4. Zet het vuur lager en laat het geheel 70 minuten zachtjes sudderen onder af en toe roeren.. Voeg dan de basilicum toe en roer goed door.

    Kook intussen de fusilli volgens aanwijzing op de verpakking.

    Snijd intussen de bol mozzarella in kleine stukjes. Schaaf krullen van de Parmezaanse kaas.

  5. Verwarm de oven voor op 180°

    Zodra de pasta gaar is meng deze door het gehaktmengsel.

    Doe het fusilli-mengsel in een ovenschaal.

  6. Verdeel de stukjes mozzarella en de Parmezaan-schilfers over de ovenschaal en zet in de oven om te gratineren.

  7. Zodra de kaas is gesmolten, dit duurt ongeveer 15 minuten, verdeel dan het gerecht over de borden.

 307 total views,  1 views today

Facebook Comments