Groenten Hoofdgerechten Schaaldieren Vlees

Mosselen op Spaanse wijze

Mosselen op Spaanse wijze
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
30 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 kg mosselen
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr.)
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 st ui
  • 100 gr chorizo
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 glas witte wijn
  • ½ kl Cayenne peper
  • 1 el mosselkruiden
  • 2 takjes peterselie
  • 1 el boter
  • zout, peper
  • 2 el olijfolie
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Doe de mosselen in een bak of gootsteen. Vul deze met water zodat de mosselen onder staan. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwijder het vel van de chorizo en snijd deze in blokjes. Snijd de peterselie fijn.

  2. Verhit een wok of koekenpan met de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook. Voeg de Cayenne peper, chorizo en de tomatenpuree toe. Laat dit een paar minuten bakken. Voeg dan de tomatenblokjes toe. Draai het vuur lager en laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe door.

  3. 10 minuten voor het einde van de kooktijd van de saus verhit de boter in een braadpan of grote mosselpan. Doe dan de mosselen in de pan. Strooi de mosselkruiden over de mosselen en schud even om. Giet de wijn erover.

  4. Doe de deksel op de pan en kook de mosselen tot ze open staan.

    Proef de saus en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

  5. Giet de saus over de mosselen en roer goed om. Garneer met de peterselie. Serveer en geef er eventueel stokbrood bij.

Loading

Facebook Comments