- 1 st kip in stukken
- 25 cl Riesling
- 10 cl kippenbouillon
- 20 st zilveruitjes
- 250 gr champignons
- 200 gr gerookte spekjes
- 7 cl cognac
- bloem
- 1 st kruidentuiltje
- 15 cl crème fraîche
- boter
- olie
- zout, peper
- 1/2 bosje peterselie
-
Pel de zilveruitjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Zet een braadpan op middel hoog vuur en braad de kiipende;en aan in een klont boter en een eetlepel olie.
-
Zet de afzuigkap uit en flambeer de kip met de cognac en voeg wat zout en peper toe. Na het flamberen haal de kip uit de pan en zet opzij. Doe een nieuwe klont boter in de pan met nog een eetlepel olie. Bak de zilveruitjes, spekblokjes en de champignons. Breng op smaak met wat zout en peper.
-
Leg de kip terug in de pan en bestrooi met twee eetlepels bloem. Besprenkel met de Riesling en de kippenbouillon. Voeg het kruidentuiltje toe en breng aan de kook. Temper het vuur. Dek af met een deksel en laat 2 uur stoven.
-
Haal de kip en het garnituur uit de pan. Roer de crème fraîche door het vocht met een houten lepel. Doe de kip en het garnituur terug in de pan en laat nog 15 minuten stoven.
-
Verdeel over de borden en geef er gekookte aardappelen bij. Garneer met wat fijn gesneden peterselie