Kip in Riesling
Gevogelte Hoofdgerechten

Kip in Riesling

Kip in Riesling
Bereidingstijd
30 min
Kooktijd
2 uur 30 min
Totale tijd
3 uur
 
Aantal: 4 personen
Calorieen: 87 kcal
Ingrediënten
  • 1 st kip in stukken
  • 25 cl Riesling
  • 10 cl kippenbouillon
  • 20 st zilveruitjes
  • 250 gr champignons
  • 200 gr gerookte spekjes
  • 7 cl cognac
  • bloem
  • 1 st kruidentuiltje
  • 15 cl crème fraîche
  • boter
  • olie
  • zout, peper
  • 1/2 bosje peterselie
Instructies
  1. Pel de zilveruitjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Zet een braadpan op middel hoog vuur en braad de kiipende;en aan in een klont boter en een eetlepel olie.

  2. Zet de afzuigkap uit en flambeer de kip met de cognac en voeg wat zout en peper toe. Na het flamberen haal de kip uit de pan en zet opzij. Doe een nieuwe klont boter in de pan met nog een eetlepel olie. Bak de zilveruitjes, spekblokjes en de champignons. Breng op smaak met wat zout en peper.

  3. Leg de kip terug in de pan en bestrooi met twee eetlepels bloem. Besprenkel met de Riesling en de kippenbouillon. Voeg het kruidentuiltje toe en breng aan de kook. Temper het vuur. Dek af met een deksel en laat 2 uur stoven.

  4. Haal de kip en het garnituur uit de pan. Roer de crème fraîche door het vocht met een houten lepel. Doe de kip en het garnituur terug in de pan en laat nog 15 minuten stoven.

  5. Verdeel over de borden en geef er gekookte aardappelen bij. Garneer met wat fijn gesneden peterselie

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.