Gevogelte Groenten Hoofdgerechten Saus

Kippannetje met Champignon Roomsaus

Kippannetje met Champignon Roomsaus
Bereidingstijd
20 min
Kooktijd
25 min
Totale tijd
45 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr kippendijfilet in blokjes gesneden
  • 30 gr bloem
  • ¼ tl zout
  • ½ tl zwarte peper
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • 125 gr champignons in plakjes gesneden
  • 1 el boter
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • 1 st sjalot gesnipperd
  • 180 ml kippenbouillon
  • 60 ml droge witte wijn
  • 75 ml kookroom
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 1 tl maïzena opgelost in 1 el. water
  • 1 el fijn gesneden peterselie
Instructies
  1. Meng in een kommetje de bloem, zout, peper en knoflookpoeder.

  2. Strooi het bloemmengsel over de kipstukjes en meng door elkaar zodat alle stukjes van de bloem zijn bedekt met het bloemmengsel. Doe het mengsel in een zeef en klop het overtollige bloemmengsel van de kipblokjes.

  3. Verhit de boter met 1 el. olijfolie op middelhoog vuur. Bak de kipblokjes aan alle kanten gedurende ongeveer een minuut of 5. Haal de kipblokjes uit de pan en bewaar in aluminiumfolie.

  4. Verhit de overige lepel olijfolie in dezelfde pan en bak de champignons.

  5. Voeg de sjalotjes toe en bak deze mee tot ze glazig zijn. Voeg dan de knoflook toe en bak deze 30 sec. mee.

  6. Voeg de wijn toe aan de pan schraap eventuele aanbaksels los van de bodem. Voeg dan de tijm, kippenbouillon, mosterd en de kookroom toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg het maïzenapapje toe. Breng weer zachtjes aan de kook en voeg de kipstukjes toe. Laat een minuut of 5 zachtjes koken. Proef de saus en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

    Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de peterselie.

    Geef er rijst, aardappels of pasta bij.

Loading

Facebook Comments