Hoofdgerechten Saus Schaaldieren

Garnalen Fra Diavolo

Garnalen Fra Diavolo
Bereidingstijd
5 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
25 min
 

Garnalen Fra Diavolo is een pittige, heerlijk Italiaans één pansgerecht. Het wordt gemaakt met grote garnalen gekookt in een hartige tomatensaus met knoflook, witte wijn en verse peterselie. is een pittige, heerlijk Italiaans één pansgerecht. Het wordt gemaakt met grote garnalen gekookt in een hartige tomatensaus met knoflook, witte wijn en verse peterselie. Serveer met brood, pasta of rijst.

Keuken: Italiaans
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr Grote garnalen gepeld en schoongemaakt
  • zout
  • 1 tl chilivlokken (meer als je van erg pittig houdt)
  • olijfolie
  • 1 st kleine ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook of 2 tl. knoflookpuree
  • 120 ml droge witte wijn
  • 200 ml zongedroogde tomatensaus
  • ½ el tomatenpuree
  • Zwarte peper
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 el verse peterselie gesneden
Instructies
  1. Dep de garnalen droog en kruid ze met wat zout en de helft van de chilivlokken.

  2. Verhit 1 el. olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen 30 sec. per kant. Haal uit de pan en bewaar in een schaaltje. Ze zijn dan nog niet geheel gaar.

  3. Verhit 1 el olijfolie in de koekenpan en fruit de ui. Zodra deze glazig wordt voeg dan de knoflook toe en bak deze een halve minuut mee.

  4. Voeg de witte wijn toe en laat deze tot de helft inkoken.

  5. Voeg de tomatensaus en tomatenpuree toe. Roer goed door elkaar. Laat even zachtjes koken zodat de tomatenpuree kan ontzuren.

  6. Voeg wat zout, peper en de rest van de chilivlokken toe. Breng aan de kook, verlaag dan de warmtebron en laat 10 minuten zachtjes koken zodat de saus wat inkookt.

  7. Voeg de garnalen toe en laat zachtjes koken tot de garnalen geheel roze zijn. Meng de peterselie erdoor.

  8. Ik koos voor pasta en mengde deze door de saus. Zoals boven beschreven kun je dit gerecht ook met brood of rijst eten. Brood lekker dippen in de saus. Rijst eerst op het bord en dan de saus met garnalen eroverheen.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.