Groenten Hoofdgerechten Lunchgerechten Soepen Vegetarisch

Tomatensoep met Pesto

Tomatensoep met Pesto
Kooktijd
30 min
Totale tijd
30 min
 
Aantal: 4 personen
Schrijver: Lidl
Ingrediënten
  • 8 st pruimtomaten in kwarten gesneden
  • 1 st winterwortel in blokjes gesneden
  • 1 st ui gesnipperd
  • 1 kl verse tijmblaadjes
  • 3 teentjes knoflook gesnipperd
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gr.)
  • 2 st groentebouillonblokjes
  • 1 el rode pesto
  • 750 ml water
  • 2 el olijfolie
  • peper, zout
  • kookroom
  • basilicum fijn gesneden of gedroogde
Instructies
  1. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui en wortel gedurende ongeveer 5 minuten. Voeg op het laatst de knoflook toe.

  2. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 2 minuten mee onder voortdurend roeren zodat deze niet aanbrandt. Voeg de tijm toe en laat deze ook even meebakken.

  3. Voeg de tomaten toe en laat deze een minuutje meebakken.

  4. Voeg het water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat deze met de deksel op de pan een minuut of 12 zachtjes koken.

  5. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en/of zout. Roer er de pesto door.

    Serveer in kommen. Garneer met een scheutje kookroom en wat basilicum.

Loading

Facebook Comments