Hoofdgerechten Ovengerecht Saus Vlees

Chinese Spareribs zonder bot

Chinese Spareribs zonder bot
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
20 min
Marineertijd
6 uur
Totale tijd
6 uur 30 min
 
Keuken: Chinese
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 400 gr ribfingers (spareribs zonder bot)
  • 40 ml hoy sin saus
  • 40 ml sojasaus
  • 40 ml rode wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl suiker
  • 1 snufje kaneelpoeder
  • 1 snufje gemalen korianderpoeder
  • 1 snufje kruidnagelpoeder
  • zwarte peper naar smaak
  • 40 ml BBQ saus
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de knoflook. Doe alle ingrediënten, behalve de bbq saus in een plastic afsluitbare zak. Masseer de plastic zak zodat het vlees aan alle kanten bedekt is met de marinade. Leg de zak in de koelkast voor minimaal 6 uur. Overnacht is nog beter.

  2. Verwarm de oven voor op 180° (boven en onder warmte). Bekleed een bakblik mat bakpapier. Leg hierop het ovenrooster. Vet deze in met wat olie of bakspray.

    Leg hierop de stukjes vlees. Bak deze gedurende 10 minuten.

  3. Terwijl het vlees bakt, doe de marinade in een pannetje en voeg en breng aan de kook. Na 2 à 3 minuten voeg dan de bbq saus toe. Laat de saus op laag vuur pruttelen.

  4. Bestrijk na de 10 minuten baktijd het vlees met de saus en zet deze terug in de oven en bak nog eens een minuut of 8. Na de baktijd bestrijk het vlees nogmaals met de saus.

    Serveer met bijvoorbeeld gebakken aardappelen en sla.

Loading

Facebook Comments