Groenten Hoofdgerechten Ovengerecht Saus Vlees Zuivel

Karbonade uit de oven met groene pepersaus

Karbonade uit de oven met groene pepersaus
Bereidingstijd
5 min
Kooktijd
40 min
Totale tijd
45 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
Voor de karbonades:
  • 2 st schouderkarbonades
  • 4 el paneermeel
  • zout, peper
  • boter
Voor de pepersaus:
  • 1 st sjalot gesnipperd
  • 1 el groene peper bolletjes
  • 3 cl cognac
  • 10 cl kalfsfont
  • 10 cl kookroom
  • 1 el olijfolie
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200° boven en onder warmte.

  2. Doe de paneermeel met wat zout en peper in een bord. Meng door elkaar. Paneer de karbonades aan alle zijden. Leg ze in een ovenschaal.

  3. Snij plakjes boter van ong. 3 mm dik en leg deze op de karbonaden.

  4. Zet de schaal in de oven en bak 15 à 20 minuten afhankelijk van de dikte van de karbonades. Keer de karbonades in de ovenschaal en zet weer terug in de oven en bak nogmaals 15 à 20 minuten. Maak dan de saus.

Pepersaus:
  1. Verhit op middelhoog vuur een koekenpannetje met de olijfolie en fruit het gesnipperde sjalotje. Voeg een snufje zout toe.

  2. Voeg de cognac, de peperbolletjes en de font toe en laat rustig inkoken.

  3. Voeg dan de kookroom toe en laat deze ook inkoken.

  4. Dit is het resultaat na het inkoken.

  5. Intussen zijn de karbonades klaar en kunnen deze uit de oven.

  6. Verdeel de karbonades over de borden. Giet de saus over het vlees en geef er bv. broccoli bij.

Loading

Facebook Comments