Gevogelte Hoofdgerechten

Kipfilet gevuld met champignons

Kipfilet gevuld met champignons
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
25 min
Totale tijd
40 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 st kipfilet
  • 150 gr champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el verse roomkaas (bv. St Môret, Philadephia)
  • peterselie
  • olijfolie
  • zout, peper
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel het teentje knoflook en snipper deze fijn. Maak de champignons schoon en snijd deze in blokjes. Snijd de peterselie fijn.

  2. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de champignons. Breng op smaak met wat zout en peper.

  3. Als de champignons bijna gaar zijn voeg dan de knoflook, de peterselie en de roomkaas toe. Roer het geheel goed door elkaar.

  4. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  5. Snijd de kipfilet verticaal in, maar snijd hem niet door. Snijd vanuit deze opening de kipfilet links en rechts horizontaal in zodat er een envelopje ontstaat.

  6. Vul de kipfilets met het champignonmengsel.

  7. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Leg de gevulde kipfilets in de ovenschaal en bak de filets in ongeveer 25 minuten gaar.

Loading

Facebook Comments