kip uit Lyon
- 2 st kippenpoten
- 1 st ui
- 1 teen knoflook
- 15 cl rode wijnazijn
- 10 cl kippenbouillon
- 3 kl grove mosterd
- 1 cl dyon mosterd
- 4 kl tomatenpuree
- 20 cl kookroom
- 25 gr boter
- 2 el olijfolie
- 1 kl provencaalse kruiden
- zout
- peper
-
Zet alle ingredienten klaar. Pel en snipper de ui en knoflook.
-
Snijd/hak de kippenpoten in tweeen. Verhit de boter en de olie in een braadpan en braad de kipdeln aan en bruin. Voeg wat zout en peper toe.
-
Voeg de uien en knoflook toe en fruit deze aan. Blus af met de helft van de wijnazijn en laat inkoken tot dat het bijna verdwenen is. Voeg dan de rest van de wijnazijn in en laat flink inkoken. Voeg dan de kippenbouillon toe.
-
Meng in een kom de 2 soorten mosterd, tomatenpuree en de kookroom.
-
Voeg dit mengsel toe aan de kip en laat een half uurtje stoven met de deksel op de pan.
-
Verdeel over de borden en serveer er gebakken aardappels bij.
4,084 total views, 1 views today