Gevogelte Groenten Hoofdgerechten Saus

Kip Cashew in een Stroperige Saus

Kip Cashew in een Stroperige Saus
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
30 min
 
Keuken: Chinees
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
Kip:
  • 200 gr kippendijfilet in blokjes gesneden
  • ½ st geklutst ei
  • 2 el maïzena
  • ½ tl paprikapoeder
  • zout, peper
  • 60 ml arachideolie
Voor de saus:
  • ½ el maïzena
  • 1 el zoete sojasaus
  • ½ el zoute sojasaus
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • el hoisin saus
  • 1 el bruine suiker
  • ½ el sesam olie
  • 60 ml kippenbouillon
Ook:
  • 70 gr cashew noten
  • 3 st lente ui schuin gesneden van ca. 4 cm.
  • ½ tl sesamzaadjes
  • snufje chili vlokken
Instructies
  1. Maak eerst de saus. Meng in een kom de maïzena. zoete en zoute sojasaus, knoflook, hoisin saus, bruine suiker, sesamolie en kippenbouillon. Zet apart.

  2. Meng in een kom de maïzena, paprikapoeder en een snuf zout en peper.

  3. Meng de kip met het ei en laat overtliig ei eraf lopen. Leg de stukjes kip in het kommetje met het maïzena mengsel en roer goed door elkaar zodat alle kanten van de blokjes bedekt zijn met het mengsel.

  4. Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en roerbak tot deze mooi gekleurd zijn. Dit duurt een minuut of 7.

  5. Schuif de kip naar 1 kant en verwijder de overtollige olie. Voeg de saus toe en breng zachtjes aan de kook.

  6. Voeg de cashew noten en de helft van de lente ui toe en bak 2 minuten.

  7. Breng op smaak met wat chilivlokken.

    Verdeel over de borden. Garneer met de rest van de lente ui en de sesamzaadjes. Serveer met b.v. boontjes en/of rijst.

Loading

Facebook Comments