Groenten Hoofdgerechten Pasta Saus Vis

Romige Tomaten Zalm Pasta

Romige Tomaten Zalm Pasta
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
25 min
 

Zachte in de pan gebakken zalm met spaghetti en courgettini in een romige tomatensaus. Een heerlijk bord voor door de week.

Keuken: Brits
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
Zalm en Saus:
  • 1 el olijfolie
  • 2 st zalmmoten met of zonder vel
  • zout, peper
  • 1 st kleine ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijn gesnipperd
  • 250 gr passata
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl suiker
  • 5 el kookroom
Spaghetti:
  • 150 gr gedroogde spaghetti
  • ½ st courgette gespiralizeerd of in lange smalle repen gesneden
Serveren:
  • Parmezaanse vlokken of geraspte Parmezaan
  • Verse basilicum (optioneel)
  • peper
Instructies
  1. Verhit op middelhoog vuur de olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de zalmmoten met wat zout en peper. Leg de moten met de huid naar boven in de pan. Bak de zalm gedurende een minuut of 3 tot ze goudkleurig zijn.

  2. Keer de zalm om en leg ze aan de zijkant van de pan. Voeg de ui toe. Fruit 3-4 minuten. Roer af en toe om. Fruit tot de ui zachter is geworden.

  3. Voeg de passata, tomatenpuree, tijm en de suiker toe. Roer door elkaar en suddel gedurende 2-3 minuten.

  4. Kook intussen de macaroni volgens aanwijzingen op de verpakking in gezouten water. Als de pasta bija gaar is voeg dan de courgetteslierten toe en laat deze 30 seconden meekoken.

  5. Keer de zalm en verwijder de vel, indien aanwezig met behulp van een tang. Giet de pasta af, maar bewaar een kopje van het vocht. Doe de spaghetti met de courgette bij de zalm en saus. Voeg een scheut van het kookvocht toe.

  6. Breek de zalm in stukjes met behulp van een vork. Voeg de kookroom toe.

  7. Roer het geheel door elkaar. Proef en breng eventueel verder op smaak met wat peper.

    Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de Prmezaanse kaas en eventueel basilicum.

Loading

Facebook Comments