Hoofdgerechten Vis

Kabeljauw op zijn Lyons

Kabeljauw op zijn Lyons
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
25 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 250 gr kabeljauw
  • 200 gr voorgekookte aardappelen
  • 1 st ui
  • 2 st lente ui
  • 1 el bieslook
  • 3 takjes blad peterselie
  • 7 st kerstomaatjes
  • boter
  • 3 el olijfolie
  • 15 cl witte wijn
  • 10 cl witte wijn azijn
  • peper, zout
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui. Snijd de aardappelen in schijfjes. Snijd de bieslook in kleine stukjes. Snijd de peterselie grof. Snijd de kerstomaatjes door de helft.

  2. Pocheer de kabeljauw in water en voeg de wijn toe. Haal na het pocheren de kabeljauw uit de pan en laat uitlekken. Bewaar het pocheervocht.

  3. Fruit in een koekenpan de ui in de 1 el. olie. Bak de aardappelschijfjes in een andere koekenpan in 2 el olie. Voeg een klontje boter toe. Kruid met peper en wat zout.

  4. Snijd de kabeljauw in stukjes en voeg aan de gebakken aardappelen toe samen met de gebakken ui. Deglaceer de koekenpan waarin de ui gebakken is met de witte wijn azijn. Voeg dit vocht toe aan de pan met kabeljauw en aardappelen. Voeg een klein beetje van het pocheervocht en de bieslook toe. Roer het geheel door.

  5. Verdeel over de borden en garneer met de peterselie en kerstomaatjes.

Loading

Facebook Comments