Rode mul op oosterse wijze
Hoofdgerechten Vis

Rode mul op oosterse wijze

Rode mul op oosterse wijze
Bereidingstijd
1 uur
Kooktijd
20 min
Totale tijd
1 uur 20 min
 
Aantal: 2 personen
Calorieen: 416 kcal
Ingrediënten
  • 2 st rode mul
  • 1 st grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 st rode peper
  • olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • gedroogde tijm
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl korianderpoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 10 st groene olijven
  • 1/2 blikje tomatenblokjes
  • 2 tl tomatenpuree
  • bloem
  • 8 takjes koriander of peterselie
Instructies
De bereiding van de saus
  1. Pel en snipper de ui. Ontpit, indien nofig, de olijven en snijd ze in ringetjes. Snijd de rode peper in de lengte door en verwijder de pitjes en de zaadlijsten. Snijd ze vervolgens in halve smalle ringetjes. Plet de knoflook en snijd fijn.

  2. Zet een steelpan op het vuur met één eetlepel olijfolie. Fruit de ui en de rode peperringetjes. Voeg wat tijm toe en de knoflook en wat zout en peper. Voeg het sap van de citroen, de specerijen en de tomatenpuree toe. Laat een minuutje bakken en voeg dan de tomatenblokjes en een kopje water toe. Voeg dan de olijven toe.

  3. Zet het vuur laag en laat 30 tot 40 minuten inkoken. Maak intussen de vis schoon (of vraag de visboer bij aankoop dat voor je te doen). Bebloem de mulletjes lichtjes. Zet een koekenpan op hoog vuur met drie eetlepels olijfolie. Bak ze aan beide zijden gaar met wat zout, peper en tijm.

  4. Verdeel de saus over de borden en leg er de vis op. Garneer met wat gesneden blaadjes koriander of peterselie.

Loading

Facebook Comments