Groenten Hoofdgerechten Rijst Vlees

Hongaarse Goulash met Rijst

Hongaarse Goulash met Rijst
Bereidingstijd
20 min
Kooktijd
1 uur 45 min
Totale tijd
2 uur 5 min
 
Keuken: Hongaars
Aantal: 1 personen
Ingrediënten
  • 400 gr riblappen (rund)
  • 2 st uien
  • 2 el boter
  • 1 tl karwijzaad
  • 1 el paprikapoeder
  • 60 gr bloem
  • 250 ml runderbouillon
  • 200 gr tomatenblokjes uit blik
  • ½ st winterwortel
  • 1 kopje rijst
  • zout, peper
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de uien. Schil de wortel en snijd in stukjes. Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 2 cm.

  2. Verhit de boter op middelhoog vuur in een hapjespan en bak de uien tot ze glazig zijn.

  3. Voeg het paprikapoeder en het karwijzaad toe en roer goed door elkaar.

  4. Meng in een kom de blokjes vlees met de bloem.

  5. Zet de warmtebron iets hoger. Voeg het vlees toe aan de pan en bak deze 3 minuten. Draai het vlees regelmatig zodat het vlees rondom aangebakken is.

  6. Voeg de bouillon, tomatenblokjes en de wortel toe. Voeg wat zout en peper toe. Breng de bouillon aan de kook. Meng alles goed door elkaar. Zodra de bouillon kookt zet dan de warmte bron lager, doe de deksel op de pan en stoof 1½ à 2 uur tot het vlees bijna uit elkaar valt. Kook intussen de rijst. Kijk regelmatig of het gerecht niet te droog wordt. Voeg zo nodig een beetje water toe.

    Verdeel de rijst over de borden en verdeel hier de goulash over.

Loading

Facebook Comments