Gevogelte Groenten Hoofdgerechten Kaas Lunchgerechten Vlees

Kipburger met kaas, spek en ui met pindasaus

Kipburger met kaas, spek en ui met pindasaus
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
25 min
Rusttijd
2 uur
Totale tijd
2 uur 35 min
 

Kipburger met kaas, spek en ui met pindasaus

Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr kipgehakt
  • 2 plakken gruyère
  • 2 st eieren
  • paneermeel
  • 2 el kipkruiden
  • ½ st ui
  • 3 plakken ontbijtspek
  • 2 st hamburgerbroodjes
  • zout, peper
  • boter/olijfolie
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar.

  2. Meng in een kom het gehakt, ei, zout, peper. Voeg zoveel paneermeel toe als nodig zodat het stevig genoeg is om er burgers van te vormen.

  3. Vorm twee burgers met behulp van een steker.

  4. Doe het overig ei in een diep bord en kluts met een vork. Doe in een tweede bord paneermeel. Haal de burgers door het ei en de paneermeel. Leg ze op een schaaltje en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

  5. Pel de ui en snijd deze in halve ringen. Verhit op middelmatig vuur een koekenpan met wat boter of olie en bak hier de ui ringen in.

  6. Verwarm een andere koeken pan bak hierin het spek zonder toevoeging van boter of olie. Haal het spek uit de pan en bewaar op een bordje.

  7. Verwarm de oven voor op 180° hete lucht of 200° boven en onder warmte. Haal de burgers uit de koeling. Verhit een scheut olie of boter in de koekenpan en bak de burgers om en om. Leg de burgers op een schaaltje. Snijd de hamburgerbroodjes door midden. Leg op elke burger een plak kaas, spek en ui. Zet gedurende 15 minuten in de oven. Leg de broodjes ook in de oven.

    Maak ondertussen de pindasaus, zoals b.v. uit dit recept: https://www.fijne-recepten.nl/lunchgerechten/broodje-kipsate/

  8. Haal alles uit de oven en bouw de burgers op. Eerst het onderste deel van het broodje, dan de burger. Giet er wat pindasaus over en zet het bovenste deel van het broodje er tegen aan.

Loading

Facebook Comments