Groenten Hoofdgerechten Vlees

Gegratineerde Asperges met Ham

Gegratineerde Asperges met Ham
Bereidingstijd
20 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
35 min
 
Keuken: Frans
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 500 gr asperges geschild en hard eind verwijderd
  • zout, peper
  • 20 gr boter
  • 2 el tomatensaus
  • 2 plakken ham
  • 60 gr geraspte kaas
  • 3 el paneermeel
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180℃ (boven- en onder- warmte).

    Breng een pan water aan de kook met wat zout. Kook de asperges 10 minuten. Zet de warmtebron uit en laat nog 10 minuten in de pan liggen met deksel op de pan.

  2. Haal de asperges uit de pan en leg ze in een ovenschaal.

  3. Strijk de tomatensaus over de asperges.

  4. Leg de ham over de asperges, maar laat de kopjes vrij.

  5. Verdeel de boter over de ham.

  6. Verdeel de geraspte kaas erover. Strooi daarover het paneermeel. Zet in de oven en laat het geheel gratineren. (ong. 15 minuten.)

  7. Haal de schaal uit de oven en verdeel het gerecht over de borden.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

WWW.FIJNE-RECEPTEN.NL
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.