Groenten Hoofdgerechten Schaaldieren

Knoflook Boter Garnalen en Roerbak Broccoli

Knoflook Boter Garnalen en Roerbak Broccoli
Totale tijd
25 min
 

Knoflook Boter Garnalen en Roerbak Broccoli

Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr grote garnalen gepeld en schoon gemaakt
  • 120 gr broccoli roosjes
  • 2 teentjes knoflook fijn gesnipperd of 2 tl knoflookpasta
  • 2 el roomboter
  • el sojasaus
  • ½ el sesamolie
  • ½ tl rode chili vlokken (aanpassen aan de smaak)
  • zout, peper
  • 1 stengel lente ui in ringetjes gesneden voor garnering
Instructies
  1. Verhit de boter in een koekenpan of wok tot deze bruist. Let op dat de boter niet verbrand.

  2. Voeg de knoflook toe aan de boter en laat deze een halve minuut fruiten.

  3. Voeg de garnalen toe aan de pan. Bestrooi met wat zout, peper en de chilivlokken. Bak deze 2-3 minuten tot ze mooi roze zijn. Haal dan de garnalen uit de pan en zet even weg.

  4. Roerbak nu de broccoli roosjes in dezelfde pan en roerbak deze 3-4 minuten tot deze helder groen is en knapperig.

  5. Doe de garnalen terug in de pan. Giet er de sojasaus en sesam olie over en roer alles goed door elkaar. Kook nog 1-2 minuten om alles goed door te warmen.

  6. Verdeel over de borden en garneer met de lente ui.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

WWW.FIJNE-RECEPTEN.NL
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.