Groenten Hoofdgerechten Saus Vlees

Biefstuk reepjes geroerbakt met paprika en ui in een saus

Biefstuk reepjes geroerbakt met paprika en ui in een saus
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
20 min
Rusttijd
10 min
Totale tijd
45 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
Roerbaksaus:
  • el sojasaus
  • ½ el Chinese wijnazijn (Shoaxing)
  • 1 el oestersaus
  • 1 tl suiker
  • ½ el maïzena
  • ½ el sesamolie
  • 60 ml water
Voor het roerbakken:
  • 200 gr biefstuk
  • ¼ tl bak soda
  • ½ el maïzena
  • ½ st ui
  • ½ st rode paprika
  • 1 stengel lente ui
  • 1 tl geraspte gember
  • 2 teentjes knoflook
  • peper
  • 2 el arachideolie
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel de ui en knoflook. Snijd de ui in halve ringen. Maak de paprika schoon en snijd deze in smalle reepjes. Snipper de knoflook. Snijd de biefstuk dwars op de draad in reepjes. Snijd de lente ui in stukjes van 2 cm.

  2. Men alle ingrediënten voor de roerbaksaus.

  3. Doe de reepjes in een diepbord en voeg 1 el. van de roerbaksaus toe. Meng goed door elkaar. Voeg de bak soda en maïzena toe. Meng goed door elkaar. Laat het vlees nu 10 minuten rusten.

  4. Bak in een wok het vlees in 1 el. arachideolie. Haal het vlees uit de pan en bewaar.

  5. Verhit de andere el. olie en roerbak de ui en paprikareepjes. Als de paprika wat zachter is geworden voeg dan de stukjes lente ui toe en schuif dan het geheel naar 1 kant van de pan. Indien er nog genoeg olie over is fruit hierin dan de knoflook en de geraspte gember. Voeg anders nog een klein scheutje olie toe. Fruit dit 1 minuut en meng dan met het ui-paprikamengsel.

  6. Doe de biefstuk terug in de pan en meng alles goed door elkaar. Voeg de rest van de roerbaksaus toe. Laat het een half minuutje meekoken zodat de saus wat dikker wordt. Proef de saus en voeg eventueel wat peper toe.

    Verdeel het gerecht over de borden en geef er rijst bij.

Loading

Facebook Comments