- 4 st kip drumsticks
- 125 gr champignons
- 1 st sjalot
- 1 teen knoflook
- 100 ml crème fraîche
- ½ el olijfolie
- zout, peper
- verse peterselie voor garnering
-
Verwarm de airfryer voor op 200℃. Leg de drumsticks in het mandje van de airfryer. Bak 10 minuten op 200℃. Verlaag de temperatuur naar 150℃ en bak nog eens 10 minuten,
-
Pel en snipper intussen de sjalot en de knoflook. Maak de champignons schoon . Snijd een stukje van het steeltje en snij vervolgens in plakjes.
-
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalot. Zodra deze glazig is voeg dan de knoflook toe. Laat deze een halve minuut mee fruiten. Voeg dan de champignons toe,
-
Zodra de champignons zacht en een mooi kleurtje hebben voeg dan de crème fraîche toe. Roer het geheel goed door en laat een paar minuten zachtjes koken zodat de saus wat indikt.
-
Breng op smaak met wat zout en peper. Garneer met wat peterselie.
-
Verdeel over de borden samen met de drumsticks.
-
Serveer met rijst of pasta naar keuze.
![]()


