Lo Mein Noedels met Garnalen
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
10 min
Totale tijd
20 min
Keuken:
Chinees
Keyword:
Garnalen, Noedels, Paprika
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
- 1 el arachideolie
- 2 teentjes knoflook fijn gesneden of 2 tl knoflookpasta
- ½ st kleine ui in halve ringen
- 200 gr garnalen gepeld en schoongemaakt
- 1 st winterwortel julienne gesneden
- ¾ st rode paprika in reepjes gesneden
- 4 st lente ui in stukjes van 5 cm gesneden
- 200 gr Lo Mein gedroogde rijst noedels
Saus:
- 2½ tl maïzena
- 2½ el sojasaus
- ¾ el Chinese kookwijn of mirin
- ¾ tl suiker
- ⅓ tl sesamolie
- snufje witte peper
Instructies
-
Saus: Meng de maïzena met de sojasaus tot er geen klontjes meer zijn. Voeg dan de overige sausingrediënten toe en meng goed door elkaar.
-
Meng 2tl. van de saus met de garnalen.
-
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui met de knoflook gedurende een halve minuut.
-
Voeg de wortel en de paprika toe en bak deze 2 minuten.
-
Voeg de garnalen toe en bak deze 2 minuten per kant tot ze bijna gaar zijn.
-
Voeg de noedels met 70 ml water en de rest van de saus toe. Gebruik 2 houten lepels om het gerecht om te scheppen. Doe dit tot de noedels gaar zijn. Voeg de lente ui toe en bak deze een minuutje mee.
Verdeel over de borden.
![]()
Facebook Comments








