Gevogelte Hoofdgerechten Kaas Pasta Saus

Pasta-met-Kip-in-een-Romige-Kaassaus

Pasta-met-Kip-in-een-Romige-Kaassaus
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
30 min
 
Aantal: 2 personen
Schrijver: Goda
Ingrediënten
Voor de pasta en de kip:
  • 150 gr tagliatelle
  • 1 st kipfilet
  • ½ tl zout
  • ½ tl paprikapoeder
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • ½ el olijfolie
  • ½ el boter
Voor de romige saus:
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 100 ml kookroom
  • 75 gr Boursin Knoflook & Fijne kruiden
  • 25 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 tl gedroogde oregano
  • zout, peper
Voor de afwerking:
  • verse peterselie (fijn gesneden)
  • extra Parmezaanse kaas (optioneel)
Instructies
Kook de pasta:
  1. Breng een grote pan water aan de kook met een snufje zout.

    Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking tot hij ‘al dente’ is.

    Giet af en bewaar een kopje kookvocht voor de saus.

Bak de kip:
  1. Snijd de kipfilets horizontaal doormidden om dunne filets te maken.

    Kruid ze met zout, paprikapoeder en knoflookpoeder.

    Verhit de olijfolie en boter in een pan op middelhoog vuur.

    Bak de kipfilets 3-4 minuten per kant tot ze goudbruin en gaar zijn.

    Haal de kip uit de pan en laat even rusten op een snijplank

Maak de romige Boursinsaus:
  1. In dezelfde pan voeg je de fijngehakte knoflook toe en bak je deze 30 seconden tot hij geurig is.

    Voeg de kookroom en Boursin toe en roer tot de kaas volledig is gesmolten.

    Voeg de Parmezaanse kaas en oregano toe en laat de saus 2-3 minuten indikken.

    Breng op smaak met zout en peper.

Combineer alles:
  1. Snijd de kipfilets in plakjes.

    Voeg de pasta toe aan de saus en meng goed. Indien nodig een beetje kookvocht

    toevoegen om de saus extra romig te maken.

    Leg de kip bovenop en laat alles 1 minuut zachtjes sudderen

Serveer en geniet!
  1. Verdeel de pasta over borden en leg er de kip bovenop.

    Garneer met verse peterselie en extra Parmezaanse kaas.

    Serveer direct en geniet van deze romige verwennerij!

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

WWW.FIJNE-RECEPTEN.NL
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.