Verhit de oven voor op 200℃.
Verhit de olie en de boter in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en laat 1 minuut zachtjes bakken.
Voeg de garnalen toe aan de pan en bak 2-3 minuten per kant, tot ze mooi roze zijn. Haal de garnalen uit de pan en bewaar op een bord of in een kom.
In dezelfde pan voeg de kippenbouillon toe samen met het citroensap, citroenrasp en de witte wijn indien je deze gebruikt. Roer door en laat deze 3-4 minuten zachtjes koken zodat deze wat kan indikken. Breng op smaak met wat zout, peper en de rode peper vlokken.
Doe de garnalen terug in de pan met saus en roer deze om zodat de garnalen bedekt zijn met de saus.
Schenk de inhoud van de pan in een ovenschaal. Verdeel het geheel gelijkmatig.
Verdeel de geraspte kazen over gelijkmatig over de inhoud van de schaal.
Zet de schaal in de oven en bak 10-12 minuten of tot de kazen zijn gesmolten en licht goud gekleurd.
Haal de schaal uit de oven en garneer met de peterselie.
Serveer met hete pasta, rijst of stokbrood.
Recept van fijne-recepten.nl. Succes met het maken en vooral eet smakelijk.