Verwarm de oven voor op 210 graden.
Verhit de boter in een kleine pan. Voeg de bloem toe en roer circa 1 minuut door met een houten lepel totdat je een roux hebt. Laat de bloem nu circa 1 minuut garen. Deze is gaar zodra deze vet begint te scheiden. Schenk de melk erbij en roer met een garde tot een gladde (bechamel)saus. Laat circa 10 minuten zachtjes koken onder continu roeren. Breng op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en nootmuskaat. Laat afkoelen
Snijd de foie gras en de boter in stukjes. Doe de foie gras, ong 100 gr bechamelsaus en de boter in de keukenmachine, blender of bakje voor de staafmixer. Mix de ingrediënten. Is de mousse nog te dik voeg dan nog wat bechamelsaus toe.
Snijd de soesjes doormidden. Vul een spuitzak met de mousse. Spuit de mousse in de soesjes en dek af met het kapje. Garneer eventueel met wat achtergehouden foie gras en deze in staafjes te snijden en in de mousse te steken.
Recept van fijne-recepten.nl. Succes met het maken en vooral eet smakelijk.