Giet de kookroom in een steelpan. Voeg de gehele, dus niet ontdaan van het vel, knoflooktenen toe. Kook deze zachtjes gedurende 15 - 20 minuten tot ze gekonfijt zijn.
Haal de knoflooktenen uit de pan en pel ze en snijd ze in stukjes. Doe terug in de pan.
Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de ui. Zodra deze glazig is voeg dan de mosselen en de wijn toe. Doe het deksel op de pan en laat rustig koken. Schud na een minuut of 3 de pan om. Zodra de mosselen open zijn (ong. 5 minuten) giet deze af maar bewaar het kookvocht.
Voeg 20 cl. van het kookvocht toe aan de kookroom met knoflook en laat dit enkelen minuten inkoken.
Proef de saus en voeg en breng eventueel met wat zout en/of peper op smaak.
Giet de saus over de mosselen. Meng goed door elkaar.
Garneer met de peterselie.
Recept van fijne-recepten.nl. Succes met het maken en vooral eet smakelijk.