Verhit de olie in een hapjespan. Voeg de kip kipblokjes toe en bak aan tot ze aan alle zijden licht goudkleurig zijn. (ong. 5 minuten) Haal de kipblokjes uit de pan met een schuimspaan en bewaar in een kom of op een bord.
Bak de uien in de achtergebleven olie tot deze zacht en goudkleurig zijn. Voeg dan de knoflook, tomaten, tomatenpuree, zou en peper toe. Bak nog 2-3 minuten tot roer het geheel door.
Haal de pan van het vuur en roer het paprikapoeder door het mengsel. (Als je de pan op het vuur laat dan kan het paprikapoeder aanbranden en dat kan een bittere smaak geven)
Voeg de kipblokjes toe en zet de pan weer op het vuur. Doe dit op middelhoog vuur. Voeg de kippenbouillon toe tot de kip net onder staat. Doe het deksel op de pan maar laat een kiertje open. Breng zachtjes aan de kook en laat 10-15 minuten zachtjes koken tot de kip door en door gaar is.
Kook intussen de noedels volgens aan wijzingen op de verpakking.
Meng in een kommetje de zure room, kookroom en de bloem. Zorg ervoor dat er geen klontjes zijn.
Zodra de kip gaar is doe dan het roommengsel bij de kip. Roer goed door. Laat een paar minuten zachtjes koken zodat de saus wat indikt.
Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en/of peper.
Schep de noedels op de borden en verdeel de Paprika Kip erover.
Recept van fijne-recepten.nl. Succes met het maken en vooral eet smakelijk.