Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui tot deze zacht zijn en een beetje gekleurd. Dit duurt zo'n 8 - 10 minuten. Haal uit de pan en bewaar op een bordje onder aluminiumfolie. Laat zoveel mogelijk olie in de pan.
Strooi wat zout, peper en de Provençaalse kruiden over de burgers aan beide zijden.
Verhit de rest van de olie in de pan en bak de burgers om en om tot de gewenste gaarheid. Zo'n 2 à 3 minuten per zijde.
Zodra ze de gewenste gaarheid hebben bereikt zet het vuur dan wat lager en leg op iedere burger een plakje Cheddarkaas. Doe een deksel op de pan of dek de pan af met een stuk aluminiumfolie en laat de kaas 1 à 2 minuten smelten.
Verdeel de burgers met de uien over de borden en geef er een garnituur naar keuze bij, bijvoorbeeld frietjes.
Recept van fijne-recepten.nl. Succes met het maken en vooral eet smakelijk.