- 150 gr tagliatelle
- 1 st kipfilet
- ½ tl zout
- ½ tl paprikapoeder
- ¼ tl knoflookpoeder
- ½ el olijfolie
- ½ el boter
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 100 ml kookroom
- 75 gr Boursin Knoflook & Fijne kruiden
- 25 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 1 tl gedroogde oregano
- zout, peper
- verse peterselie (fijn gesneden)
- extra Parmezaanse kaas (optioneel)
-
Breng een grote pan water aan de kook met een snufje zout.
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking tot hij ‘al dente’ is.
Giet af en bewaar een kopje kookvocht voor de saus.
-
Snijd de kipfilets horizontaal doormidden om dunne filets te maken.
Kruid ze met zout, paprikapoeder en knoflookpoeder.
Verhit de olijfolie en boter in een pan op middelhoog vuur.
Bak de kipfilets 3-4 minuten per kant tot ze goudbruin en gaar zijn.
Haal de kip uit de pan en laat even rusten op een snijplank
-
In dezelfde pan voeg je de fijngehakte knoflook toe en bak je deze 30 seconden tot hij geurig is.
Voeg de kookroom en Boursin toe en roer tot de kaas volledig is gesmolten.
Voeg de Parmezaanse kaas en oregano toe en laat de saus 2-3 minuten indikken.
Breng op smaak met zout en peper.
-
Snijd de kipfilets in plakjes.
Voeg de pasta toe aan de saus en meng goed. Indien nodig een beetje kookvocht
toevoegen om de saus extra romig te maken.
Leg de kip bovenop en laat alles 1 minuut zachtjes sudderen
-
Verdeel de pasta over borden en leg er de kip bovenop.
Garneer met verse peterselie en extra Parmezaanse kaas.
Serveer direct en geniet van deze romige verwennerij!
![]()


