Patatje kapsalon
Hoofdgerechten Snack

Patatje kapsalon

Patatje kapsalon
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
25 min
 
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 600 gr lamsschouder in reepjes gesneden
  • 3 el shoarmakruiden
  • 1 zakje ijsbergsla
  • 1/2 st komkommer
  • 8 st kerstomaatjes
  • 600 gr patat
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el mayonnaise
  • 2 el yoghurt
  • tijm, bieslook
  • zout
  • 4 el olijfolie
Instructies
  1. Meng in een kom(metje) de mayonnaise en de yoghurt. Verwijder de velletjes van de knoflook. Pers de knoflook uit boven de kom. Doe wat tijm en bieslook in de kom en meng goed door elkaar. Zet tot gebruik weg in de koelkast.

  2. Meng de shoarma kruiden door het vlees. Verwarm 3 el olijfolie in een koekenpan en bak de shoarma. Bak de patat in de oven, airfryer of friteuse. Snijd intussen de komkommer in plakjes en snijd de tomaatjes door midden. 

  3. Verdeel de ijsbergsla, komkommer en de tomaatjes over de borden. Sprenkel wat olijfolie over de ijsbergsla. Zodra de patat en de shoarma gaar zijn verdeel je deze ook over de borden. Zout de patat. Verdeel wat knoflooksaus over het shoarmavlees. Zet de rest van de saus op tafel.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.