- 120 gr Kabeljauw in stukjes van 2,5 cm gesneden
- 1 st kleine ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijn gesneden
- 2 el olijfolie
- ½ tl gerookte paprikapoeder
- 120 ml tomatenpuree
- 10 st saffraandraadjes
- 280 gr fideua noedels (of vermicelli)
- 600 ml visbouillon
- 6 st grote garnalen
- 100 gr gemengde zeevruchten (diepvries)
- zout, peper
-
Verhit de olie in een hapjespan (bij gebrek van een paellapan) en bak de stukjes kabeljauw om en om aan tot ze niet meer glazig ziet.
-
Voeg de gesnipperde ui toe en fruit deze tot deze glazig is. Voeg de knoflook toe en laat deze 1 minuut mee fruiten.
-
Voeg de gerookte paprikapoeder toe en meng door elkaar.
-
Voeg de tomatenpuree toe en laat deze een minuutje meebakken om te ontzuren. Voeg wat zout en peper toe samen met de saffraan.
-
Schuif de inhoud van de pan zoveel mogelijk naar de kanten van de pan en doe de pasta in het midden van de pan. Laat de pasta 2 minuten meebakken en roer dan alles door elkaar.
-
Voeg de bouillon toe samen met de garnalen en de zeevruchten. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Proef dan of de pasta gaar is. Als de pasta nog tamelijk hard is kook dan een paar minuten langer. Haal de pan van het vuur en dek af met een deksel en laat 5 minuten rusten.
-
De laatste bouillon is dan wel opgenomen door het gerecht. Proef nog even en breng eventueel nog wat op smaak met wat zout en peper.
Verdeel over de borden. Garneer eventueel met een plakje citroen.
![]()









