- 200 gr spercibonen
- 125 gr taugé
- 1/2 st komkommer
- 150 gr witte rijst
- 2 st eieren
- 1 zak kroepoek
- gebakken uitjes
- 1 st sjalot
- 1 tl sambal oelek
- 2 el ketjap manis
- 250 ml half volle melk
- 150 gr pindakaas
- 1 el rietsuiker
- 1 teentje knoflook
- arachideolie
-
Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
Verhit een beetje arachideolie in een steelpan en fruit de sjalot en de knoflook. Voeg de ketjap en de melk toe en breng tegen de kook aan. Voeg de suiker, de sambal en de pindakaas toe. Zet het vuur wat lager. Wacht tot de pindakaas helemaal opgelost is. Is de saus te dun laat deze dan verder inkoken. Proef de saus. Voeg zonodig nog wat sambal en ketjap toe. Is de saus te dik voeg dan nog een scheutje melk toe.
-
Dop de spercibonen. Kook de spercibonen in ongeveer 10 minuten beetgaar en spoel ze dan koud onder de kraan. Kook de eieren in 10 minuten hard. Spoel de eieren koud. Pel de eieren en snijd ze over de lengte doormidden. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met behulp van een lepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer nogmaals door in de lengte en snijd er dan blokjes van. Was de taugé onder koudstromend water.
Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. -
Verdeel de rijst en de groentes over de borden. Giet er wat pindasaus over en garneer met kroepoek en gebakken uitjes Leg de eieren erbij.
-
Voor mij is gado gado ook een gerecht om restjes op te maken. Je kan ook prima reepjes paprika, bloemkoolroosjes of een restje kool toevoegen, zolang het maar kanppig is.