Kabeljauw uit de oven met champignonsaus
- 700 gr krieltjes in de schil
- 6 takjes dille
- 2 el zonnebloemolie
- 1 st citroen
- 4 st kabeljauwfilets à 100 gr.
- zout, peper
- 250 gr cherrytomaatjes
- 400 gr kastanjechampignons
- 1 st ui
- 1 teentjes knoflook
- 100 gr zoetzure augurken
- 2 el augurkenvocht
- 250 ml kookroom
- 1 bosje bosui
-
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de krieltjes circa 10 minuten.
-
Pluk en hak de dille fijn.
Meng de dille in een ovenschaal met de olie, zout en peper.
Snijd de citroen in dunne plakken.
Leg de kabeljauwfilets in de ovenschaal, bestrooi met zout en peper en bestrijk met de kruidenolie. Leg de plakjes citroen erop. Verdeel de cherrytomaatjes rondom.Bak de kabeljauw met de tomaatjes in de oven in circa 12 minuten gaar.
-
Snijd de champignons in dunne plakken.
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
Voeg de champignons toe en bak circa 3 minuten op hoog vuur.
Snijd de augurken in blokjes.
Roer het vocht van de augurken, de augurken, de mosterd en room door de champignons en breng aan de kook. Kook onder voortdurend roeren op middelhoog vuur in circa 5 minuten tot een ingekookte saus.Breng op smaak met zout en peper.
-
Giet de krieltjes af en stoom droog.
Verhit een scheut olie in een pan en bak de krieltjes in circa 8 minuten goudbruin.
Snijd de bosuitjes in ringetjes en bak circa 2 minuten mee met de krieltjes.