Kalfsschnitzel met ham en kaas
Hoofdgerechten Kaas Vlees

Kalfsschnitzel met ham en kaas

Kalfsschnitzel met ham en kaas
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
25 min
Totale tijd
40 min
 
Aantal: 4 personen
Calorieen: 500 kcal
Ingrediënten
  • 4 st kalfsscnitzel van 140 gr niet gepaneerd
  • 4 plakken achterham
  • 12 plakken Cheddar kaas
  • 10 cl witte wijn
  • 25 cl kookroom
  • boter
  • olijfolie
  • zout, peper
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 gr.

  2. Leg de schnitzels tussen 2 vellen huishoudfolie. Sla de schnitzels platter met behulp van een deegroller of steelpan.
    Leg op elke schnitzel een plak ham en 2 plakken kaas. Sla ze dubbel.

  3. Verwarm een klontje boter en een eetlepel olie. Bak de schnitzels aan beide kanten. Bestrooi ze tijdens het bakken met wat zout en peper. Leg de schnitzels in een ovenschaal.

  4. Giet de wijn in de koekenpan en schraap de aanbaksels los. Voeg de kookroom toe en laat 5 minuten inkoken. Giet de saus over de schnitzels. Leg op elke schnitzel nog een plak Cheddar. Schuif de schaal in de oven en laat de kaas smelten.

  5. Haal de schaal uit de oven en leg de schnitzels op een serveerschaal. Dek af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
    Verdeel over de borden en geef er bv. broccoli en gekookte aardappelen bij.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.