- 1 st konijn
- 800 gr aardappelen
- 250 gr gerookt spekreepjes
- 3 st uien
- eendenvet
- 40 cl kippenbouillon
- provinçiale kruiden
- komijn (poeder)
- 1 st teentje knoflook
- zout, peper
- vers gesneden peterselie
-
Verdeel de konijn in stukken. Schild de aardappelen en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de uien. Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Zet een koekenpan op middelhoog vuur en verhit één eetlepel eendenvet. Bak de uien en het gerookt spek met de provençaalse kruiden, een beetje zout en peper. Meng in een ovenschaal de aardappelen met de uien en het spek.
-
Leg hier de stukken konijn bovenop. Strooi er wat zout, peper en provençaalse kruiden over. Giet er de kippenbouillon over. Verdeel de fijngesnipperde knoflookteen over de schaal.
-
Zet de schaal in de oven. Laat 40 tot 45 minuten garen. Controleer de gaarheid.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met wat peterselie.