Hoofdgerechten Saus Schaaldieren

Mosselen in Knoflook-Crèmesaus

Mosselen in Knoflook-Crèmesaus
Totale tijd
30 min
 
Keuken: Frans
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 kg mosselen
  • 50 cl kookroom
  • 5 tenen knoflook
  • 1 el. olijfolie
  • 1 st ui in halve ringen gesneden
  • 1 glas witte wijn
  • 2 el peterselie fijn gesneden.
  • zout, peper
Instructies
  1. Giet de kookroom in een steelpan. Voeg de gehele, dus niet ontdaan van het vel, knoflooktenen toe. Kook deze zachtjes gedurende 15 – 20 minuten tot ze gekonfijt zijn.

  2. Haal de knoflooktenen uit de pan en pel ze en snijd ze in stukjes. Doe terug in de pan.

  3. Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de ui. Zodra deze glazig is voeg dan de mosselen en de wijn toe. Doe het deksel op de pan en laat rustig koken. Schud na een minuut of 3 de pan om. Zodra de mosselen open zijn (ong. 5 minuten) giet deze af maar bewaar het kookvocht.

  4. Voeg 20 cl. van het kookvocht toe aan de kookroom met knoflook en laat dit enkelen minuten inkoken.

  5. Proef de saus en voeg en breng eventueel met wat zout en/of peper op smaak.

    Giet de saus over de mosselen. Meng goed door elkaar.

    Garneer met de peterselie.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

WWW.FIJNE-RECEPTEN.NL
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.