- 300 gr pandanrijst
- 400 gr kippendijen zonder bot
- 1 tl kerriepoeder
- 1 st ui
- 1 st teentje knoflook
- 2 st rode paprika
- 4 st stengels bleekselderij
- 70 gr tomatenpuree
- olijfolie om in te bakken
- 4 st perzikken (uit blik)
- 1 st banaan
- 1 el ketjap manis
-
Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
-
Snijd de kipfilet in blokjes. Bestrooi de kip met kerriepoeder, een beetje zout en peper.
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. -
Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
Schil en snijd de bleekselderij in stukjes. -
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui circa 2 minuten.
Voeg de knoflook, kipfilet, paprika en bleekselderij toe en bak circa 4 minuten.
Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door. -
Halveer de perziken, verwijder de pitten en snijd de perziken in kleine stukjes.
Voeg toe en laat circa 10 minuten sudderen.
Voeg de ketjap toe en warm het geheel circa 1 minuut goed door.
Snijd de banaan in plakjes en roer door de kip.