Pilav met perzikken
Gevogelte Hoofdgerechten

Pilav met perzikken

Pilav met perzikken
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 300 gr pandanrijst
  • 400 gr kippendijen zonder bot
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 st ui
  • 1 st teentje knoflook
  • 2 st rode paprika
  • 4 st stengels bleekselderij
  • 70 gr tomatenpuree
  • olijfolie om in te bakken
  • 4 st perzikken (uit blik)
  • 1 st banaan
  • 1 el ketjap manis
Instructies
  1. Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes. Bestrooi de kip met kerriepoeder, een beetje zout en peper.
    Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.

  3. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
    Schil en snijd de bleekselderij in stukjes.

  4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui circa 2 minuten.
    Voeg de knoflook, kipfilet, paprika en bleekselderij toe en bak circa 4 minuten.
    Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door.

  5. Halveer de perziken, verwijder de pitten en snijd de perziken in kleine stukjes.
    Voeg toe en laat circa 10 minuten sudderen.
    Voeg de ketjap toe en warm het geheel circa 1 minuut goed door.
    Snijd de banaan in plakjes en roer door de kip.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.