Hoofdgerechten Vis

Schar met champignonroomsaus en toast

Schar met champignonroomsaus en toast
Bereidingstijd
25 min
Totale tijd
25 min
 
Schar met champignonroomsaus en toast
Aantal: 4 personen
Calorieen: 600 kcal
Ingrediënten
  • 4 st hele scharren panklaar
  • 75 gr roomboter
  • 250 gr champignons in plakjes
  • 1 st teen knoflook fijngehakt
  • 100 ml droge witte wijn
  • 200 ml crème fraîche
  • 3 el bloem
  • 4-8 st sneetjes witbrood
  • 2 el fijngehakte peterselie of kervel
Instructies
  1. Smelt 25 g boter in een koekenpan. Bak de champignons 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Schenk de wijn erbij en breng aan de kook. Roer de crème fraîche erdoor en verwarm de saus nog 2-3 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Houd de saus warm.
  2. Strooi de bloem op een bord. Bestrooi de scharren met zout en peper en wentel ze door de bloem. Schud de overtollige bloem eraf. Smelt de resterende 50 g boter in een vispan of grote koekenpan (bak zo nodig na elkaar of in 2 koekenpannen). Leg de vis op de donkere huid in de boter en bak 4 minuten. Keer de schar en bak nog 3 minuten. 

  3. Rooster intussen het brood in een broodrooster goudbruin. Snijd de toast diagonaal.

  4.  Leg de schar op 4 borden. Lepel de champignonsaus over de vis. Leg er de toast bij en bestrooi met de kervel of peterselie.

Serveertip
  1. Serveer gebakken schar met champignonroomsaus ook eens als hoofdgerecht, met aardappelkroketjes en een gemengde groene salade.
  2. De schar kan natuurlijk ook vervangen worden door schol of tong

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.