Groenten Hoofdgerechten Pasta Schaaldieren

Romige Pasta met Garnalen en Champignons

Romige Pasta met Garnalen en Champignons
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
30 min
 
Keuken: Italiaans
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 100 gr tagliatelle
  • 30 ml kookvocht van de pasta
  • 1 el olijfolie
  • 200 gr grote garnalen gepeld
  • 1 teen knoflook
  • ½ tl gedroogde basilicum
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl zout
  • ¼ tl chilivlokken
  • 100 gr champignons
  • 120 ml kookroom
  • 25 gr Parmezaanse kaas geraspt
  • 25 gr Mozzarella kaas geraspt
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de knoflook. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Bewaar bij het afgieten wat van het kookvocht.

  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen ongeveer 1 minuut. Draai ze om en bestrooi ze met de basilicum, paprikapoeder, chilivlokken en de helft van het zout. Kook nog 1 à 2 minuten tot ze mooi roze zijn. Voeg op het laatst de knoflook toe. Haal de garnalen uit de pan en bewaar. Als ze nog niet helemaal gaar zijn is dit niet erg. Ze gaan later opnieuw in de pan.

  3. Bak nu de champignons op middelhoog vuur. Gebruik eventueel nog wat extra olie als de pan te droog is. Roer af en toe door. Bak tot de champignons zacht zijn en zijn vocht loslaat. Bestrooi met het restant zout.

  4. Doe de garnalen terug in de pan en voeg gelijk de kookroom toe. Breng aan de kook.

  5. Voeg de helft van beide kazen toe. Verlaag de temperatuur en laat de kaas smelten. Roer geregeld door. Voeg geleidelijk de rest van de kaas toe .

  6. Voeg de afgegoten pasta toe. Indien de saus te dik is voeg dan wat kookvocht toe. Roer goed door elkaar. Laat het geheel goed warm worden. Proef de saus en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Verdeel het gerecht over de borden.

Loading

Facebook Comments