Pastasaus voor pasta en pizza
Pasta

Pastasaus voor pasta en pizza

Pastasaus voor pasta en pizza
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
5 uur
Totale tijd
5 uur 15 min
 
Calorieen: 3096 kcal
Ingrediënten
  • 1 kg rundergehakt
  • 125 gr gerookte spekreepjes
  • 5 st (roma) tomaten
  • 1 ltr gezeefde tomaten (passata) uit pak/blik
  • 3 st winterwortel
  • 2 st rode puntpaprika’s
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 st uien
  • 4 tenen knoflook
  • 4 tl gedroogde italiaanse kruiden
  • 1 tl zout
  • 2 tl zwarte peper uit de molen
  • 2 tl uienpoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 handje verse basilicumblaadjes
Instructies
  1. Bak de spekjes op hoog vuur. Pel en snipper de uien en de knoflook fijn. Schil de bleekselderij en snijd deze in kleine stukjes. Doe de ui, knoflook en bleekselderij en bak deze mee met de spekjes op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en rul deze even mee. Alleen rullen, het hoeft nog niet gaar te worden.

  2. Schep alles over in een slowcooker of braadpan.  Snijd de tomaten in blokjes. De paprika’s in blokjes. Schil de wortelen en rasp deze. Voeg alles toe aan de pan. Voeg de gezeefde tomaten toe. Roer alles goed door elkaar. Snijd de basilicumblaadjes en roer door het geheel.

  3. Zet de slowcooker op low. Stel de timer in op 5 uur. Let op er wordt geen water toegevoegd.

  4. Gebruik je een pan en heb je een oven. Zet de pan met gesloten deksel in een oven op 95 graden.  
    Heb je geen oven, zet dan de pan op het kleinste pitje. 
    De saus mag niet meer koken, anders verdamt er te veel vocht. Wordt de saus toch te dik, voeg dan een beetje water toe.

  5. Na 5 uur heb je een heerlijke saus, die niet te dik of te dun is.
    Kook je favoriete pasta erbij of smeer op een pizzabodem.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.