Gevogelte Hoofdgerechten Ovengerecht Pasta

Lasagne met geconfijte eend

Lasagne met geconfijte eend
Bereidingstijd
1 uur
Kooktijd
30 min
Totale tijd
1 uur 30 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 8 à 10 vellen lasagne afhankelijk van de grootte van de schaal
  • 2 st geconfijte eend
  • 40 gr boter
  • 40 gr bloem
  • 40 cl melk
  • 1 ½ el crème fraîche
  • zout, peper
  • 1 st ui
  • 1 teentje knoflook
  • tijm
  • ½ blik tomatenblokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 5 cl witte wijn
  • 50 gr emmentaler kaas geraspt
  • 40 gr parmezaanse kaas geraspt
  • olijfolie
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pluk het vlees van de geconfijte eendenpoten. Pel en snipper de ui en knoflook.

Tomatensaus
  1. Verhit 1 el. olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur en fruit de ui. Voeg de knoflook, wat tijm, zout en peper toe. Voeg de witte wijn, tomatenblokjes en de tomatenpuree toe. Laat tot de helft inkoken. Meng het geplukte vlees door de tomatensaus.

Bechamelsaus
  1. Laat in een steelpannetje de boter smelten. Zodra de boter is uitgebruist voeg dan de bloem toe. Roer met een houten spatel de bloem goed door de boter zodat de boter de bloem opneemt. Laat een paar minuten garen. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer steeds goed door met een garde zodat je geen klontjes krijgt. Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met wat zout en peper.

Opbouw schotel
  1. Verwarm de oven voor op 180°

  2. Giet in een ovenschaal een dun laagje bechamelsaus en bekleed deze met lasagnevellen. Giet hierover de helft van de tomatensaus.

  3. Bekleed deze weer met lasagnevellen. Giet hier weer wat bechamelsaus over. Bekleed deze weer met lasagnevellen. Giet hier de rest van de tomatensaus over. Dek deze af met de laatste laag lasagnevellen. Giet hier de rest van de bechamelsaus over.

  4. Verdeel de 2 soorten kaas over de schaal. Zet de schaal in de oven en laat 25 tot 30 minuten gratineren. Wel opletten dat de kaas niet verbrandt!

  5. Verdeel de lasagne over de borden.

Loading

Facebook Comments